Orta Amerika ülkesi Nikaragua’nın en yüksek yanardağı faaliyete geçti.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua’nın en yüksek yanardağı faaliyete geçti. Yaklaşık 1,5 kilometre yüksekliğe kül püskürten San Cristobal yanardağı çevresinde yaşayan yüzlerce kişi tahliye edildi.

Başkent Managua’nın 150 kilometre kuzeyindeki yanardağda en son 2008 yılında küçük çaplı patlamalar meydana gelmişti.

Nikaragua Hükümeti, yanardağın gaz ve kül püskürmesinden 20 bine yakın insanın etkilenebileceğini belirterek, en kötü senaryoya göre önlem aldıklarını duyurdu.
Nikaragua Jeoloji Kurumu yetkilisi Javier Mejia, yanardağda ''kuvvetli bir etkinlik'' gözlendiğini belirterek, her türlü olasılığı dikkate aldıklarını kaydetti.
San Cristobal, 1740 metre ile ülkenin en yüksek dağı olarak biliniyor.

Kaynak:haber7

Sayfalar

Hakkımda

Fotoğrafım
Bursa 1955 doğumluyum.Evli,üç çocuk babası ve altı torun dedesiyim.Çocuklarımı ve torunlarımı çok seviyorum.En büyük zevklerim;kitap okumak,seyahat etmek ve fotoğraf çekmektir.Bu arada çocuklarımın hayatla uyumunu ve başarılarını gördükçe,yaşama sevincim daha da artıyor. Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler bölümü mezunuyum. Sosyal konularda, kaybolan örf ve adetlerimizi takip konusunda araştırmalar yapıyorum.

“Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde ve son balık öldüğünde, paranın yenmediğini anlayacaksınız...İNSANA VERİLEN AKIL DOĞAYA ZARAR VEREBİLİR.AMMMA AYNI ZAMANDA KORUYABİLİR DE..”